مقاله نقش بازی و تاثیر آن بر یادگیری دانش آموزان | gamepanjom
در مقالهی حاضر، ضمن ارائه تعریف بازی آموزشی، تأثیر این بازیها در یادگیری دانشآموزان بررسی شده است. به همین علت است که گفته میشود بازیهای ویدیویی میتوانند یادگیری در کلاس را تقویت کنند اما نه بدون حمایت معلم! بنابراین هر چقدر هم که بازی مورد نظر دست گیمر را در دنیای خود باز بگذارد و به افزایش خلاقیت و توانایی حل مسئله در جهان باز خود کمک کند، باز هم همچون یک معلم برای او نقش ایفا میکند. در نتیجه نمیتوان انتظار داشت انجام بازی کامپیوتری بتواند در هنگام یادگیری، استقلال کافی بدون نیاز به معلم را به نوجوان آموزش دهد. اما یکی از دغدغههای اصلی والدینی که فرزندان گیمر دارند، تاثیر این بازیها روی یادگیری آنها در کلاس درس است.
- روش تحقیق این مطالعه توصیفی- تحلیلی بود که با استفاده از منابع کتابخانه ای مورد بررسی قرار گرفته است.
- با نگاه به نتیجهی تمام تحقیقات تا به امروز، پالاز و تیم او به دنبال این بودند که ارتباطی بین تأثیر بازیهای ویدیویی بر روی ساختار و فعالیتهای درون مغز پیدا کنند.
- خلاصهی تحقیقات این بررسی نشان داد که بازیکنان به طور کلی از قوه تمرکز بالاتری برخوردار شدند، از جمله تمرکز طولانی مدت و تمرکز گزینشی.
- یک شکست با هزینهی اندک جبران میشود و همین موضوع باعث میشود افراد برای قبول ریسکها و به خطر انداختن برای کاوش و کسب تجربههای جدید، ترس چندانی نداشته باشند.
- دانشمندان اخیرا نتایج 116 مطالعه علمی را برای مشخص کردن تأثیر بازیها بر مغز و رفتار ما جمعآوری و خلاصه کردهاند.
بازیهای آموزشی میتوانند شیوهای فعال و برانگیزاننده برای دانشآموزان باشند تا به مرور آنچه یاد گرفتهاند، بپردازند. بازیهای آموزشی میتوانند عامل اساسی برای افزایش اندازهی پی یاخته (نورون) و ارتباطات سیناپسی در مغز باشند. بازیهایی مثل «پورتال» (Portal) و «ماینکرفت» (Minecraft) امروزه به معلمان برای استفاده در محیط کلاس در مقاطع ابتدایی پیشنهاد میشوند. اگرچه این بازیها هم برای مقاصد آموزشی ساخته نشدهاند و بازیهای تجاری محسوب میشوند، اما میتوانند در روند آموزش تاثیرگذار باشند. پورتال، یک بازی معمایی است که با استفاده از قوانین فیزیک مثل گرانش و اینرسی، کاربر را امتحان میکند. فراگیران میتوانند مفاهیم پیچیدهی فیزیکی را نه تنها از طریق این بازی یاد بگیرند که به کار بسته و توانایی فکر کردن و حل مسئله در شرایط بحرانی را در خود پرورش دهند.
کنترل نکردن زمان ، یکی از نشانه های معتاد شدن کودک به بازی
بر اساس تحقیقات انجام شده مشخص شد ۹ دلیل عمده وجود دارد که میتواند ثابت کند انجام بازیهای ویدیویی برای رشد ذهنی، جسمی، اجتماعی و تحصیلی کودکان مفید هستند. در ادامهی این مطلب قرار است با هم ۹ دلیل مطرح شده در این تحقیق را بخوانیم. قابلیت «تصمیمگیری» در بازیها، به ویژه امروزه یکی از مواردی است که به تبدیل شدن آنها به یک ابزار آموزشی کمک میکند. این موضوع در قالب تصمیمگیری و مشاهدهی نتایج در بسیاری از بازیهای تجاری و داستانی به کار گرفته میشود که میتواند به فراگیران نشان دهد تا چه اندازه تصمیمات آنها میتواند در سرنوشتشان تاثیرگذار باشد.
بازی های ایرانی
استفاده از بازیهای مناسب کمک میکند تا دانش آموزان انگیزه بیشتری برای یادگیری مفاهیم داشته باشند. استراتژی تدریس مبتنی بر بازی این است که با کمک گرفتن از بازی نگرش، مهارت و یادگیری دانش آموزان را ارتقا میدهد. تدریس مبتنی بر بازی کمک میکند تا انگیزه دانش آموزان برای یادگیری دروس بیشتر شود. استفاده از بازی کمک میکند تا کودکان و دانش آموزان عملی مطالب را یاد بگیرند و برای همیشه در ذهن آنها تثبیت شود.
اهمیت بازی برای یادگیری دوران کودکی چیست؟
در این مقاله به بررسی تاثیرات مثبت و منفی بازیهای ویدیویی بر یادگیری کودکان و ارائه راهکارهایی برای استفاده بهینه از این ابزارهای دیجیتالی خواهیم پرداخت. درک این مزایا میتواند به والدین کمک کند تا بازیهایی مناسب با سن کودکان برای اوغات فراغتشان انتخاب کنند. همچنین به مربیها و معلمها کمک میکند تا از بازیها به عنوان بخش تکمیلی آموزش درسها و مهارتها استفاده کنند. این موضوع برای بازیسازان و توسعهدهندگان بازی هم مهم است و به آنها کمک میکند تا بازیهای بیشتری در زمینههای مختلف آموزشی تولید کنند. آیا بازیهای ویدیویی میتوانند به بهبود یادگیری کودکان کمک کنند؟ بله، بازیهای ویدیویی میتوانند به بهبود مهارتهای شناختی، حل مسئله، حرکتی و اجتماعی کودکان کمک کنند.